headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Patagonië Cruise: van Punta Arenas naar Ushuaia

Punta Arenas – Ainsworth Baai – Tuckers Islets – Pía Glacier – Beagle kanaal – Caap Horn – Wulaia Baai – Ushuaia (voorbeeldroute)

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Patagonië Cruise

Deze Patagonie cruise is een prachtige cruise op een comfortabel schip door de Patagonische wateren!

.

Vanuit Punta Arenas (of Ushuaia) bezoek je de wateren van Patagonië en Vuurland! Tijdens deze cruise verblijf je op het luxe cruiseschip ‘M/V Ventus Australis óf ‘M/V Stella Australis’. Je vaart intussen van Punta Arenas in Chileens Patagonië naar Ushuaia op Vuurland in Argentinië. Of juist precies andersom. Dit gebied rond de zuidpunt van Zuid-Amerika is een uniek natuurgebied. Je ziet onder andere de mooiste gletsjers! Natuurlijk zie je de meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika waar de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan elkaar ontmoeten. Bovendien heb je elke dag de mogelijkheid om excursies te maken! Er zijn diverse routes; we beschrijven hier de 5-daagse cruise van Punta Arenas naar Ushuaia.


Dag 1: inschepen in Punta Arenas
Dag 2: Ainsworth Baai & wandeling naar pinguins kolonie op Rotseiland Tucker
Dag 3: Pia Gletsjer en Beagle Kanaal met de ‘Laan der Gletsjers’
Dag 4: Beagle Kanaal en bezoek Kaap Hoorn en Wulaia Baai
Dag 5: aankomst in Ushuaia, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 2620,- p.p. low-season A-cabin (beperkt beschikbaar)
Prijs vanaf € 3177,- p.p. high season A-cabin

Inbegrepen: 4 overnachtingen in een 2-persoonshut (vanaf-prijs is in B-cabin) op de Ventus Australis, alle maaltijden inclusief drankjes (als de bar geopend is), alle excursies tijdens de cruise

 

Niet inbegrepen: havenbelasting (ca. 70 euro, bij boeking), toeristenbelasting, entree Nationale Parken (in totaal ca. 30 usd. ter plaatse), persoonlijke uitgaven, fooien

 

Periode: de cruises worden gevaren vanaf eind september en begin april. Tijdens de wintermaanden (onze zomer) is het NIET mogelijk de cruise te maken.

 

Over de prijzen:
De vanaf-prijs is gebaseerd op een 5-daagse cruise, in B-cabin, bij vertrek in oktober 2018 of eind maart 2019. Voor deze prijs is de beschikbaarheid zeer beperkt! Betere beschikbaarheid is er voor de A-cabins, dit is dezelfde hut, op hetzelfde dek, maar hiervan zijn er meer beschikbaar. Hieronder geven we enkele prijsindicaties:

 

5 dagen / 4 nachten – van Punta Arenas naar Ushuaia of vice versa
B-cabin – low season, vertrek oktober en eind maart – € 1549 (zeer beperkt beschikbaar)
A-cabin – low season, vertrek oktober en eind maart – € 2072

 

5 dagen / 4 nachten – van Punta Arenas naar Ushuaia of vice versa
B-cabin – high season, vertrek november t/m begin maart – € 1975 (zeer beperkt beschikbaar)
A-cabin – high season, vertrek oktober en eind maart – € 2543

 

Op verzoek kunnen we je ook de prijs voor andere categorieën cabins doorgeven! Ook is het mogelijk om een langere cruise te maken, er zijn ook 6-daagse en 8-daagse cruises.

 

Uitgebreide informatie over de routes, vertrekdagen en prijzen kun je terugvinden op de zeer duidelijke en uitgebreide site van Australis, de lokale organisatie. Wij kunnen de cruises aanbieden voor de prijzen die vermeld staan op de website in US dollars, wij hanteren een koers van 0,86 (tot nader order, onder voorbehoud van wijzigingen).

 

N.B: De excursies zoals beschreven worden normaal gesproken volgens het gepubliceerde programma uitgevoerd. Echter, Transportes Maritimos Terra Australis S.A. en Transportes Maritimos Via Australis S.A. behouden zich het recht voor om een deel van de programma, zonder voorafgaand advies, te wijzigen, te veranderen of achterwege te laten met betrekking tot het welzijn en de veiligheid van de passagiers of de bescherming van het milieu. Om dezelfde reden is het vertrek of de aankomst van de schepen onderworpen aan eventuele wijzigingen.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

De M/V Ventus Australis en de M/V Stella Australis zijn eersteklas cruiseschepen, speciaal ontworpen om door de ruige wateren van Patagonië en Vuurland te varen. Het schip heeft diverse lounges, een bar en een restaurant waar je kunt genieten van een uitstekende internationale keuken en de beroemde Chileense wijnen.

 

Het schip heeft 100 hutten, verdeeld over 3 dekken en 4 (eigenlijk 3) categorieën. Alle hutten zijn smaakvol ingericht en voorzien van een groot raam om van het uitzicht te genieten. Alle hutten zijn voorzien van een eigen badkamer met  douche/wc. De cat-A cabins en de cat-B cabins bevinden zich op het onderste dek. Deze hutten zijn verder gelijk aan elkaar, de cat-B zijn de voorste 2 of 3 hutten in de punt en worden voor de laagste prijs verkocht maar zijn zeer beperkt beschikbaar. Via deze link naar Australis.com kun je een virtueel kijkje in de hutten nemen!

 

Punta Arenas: pinguins bij Magdalena Island

Prijs € 197,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
excursie Magdalena pinguins

Stap in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers als Sir Francis Drake en Charles Darwin en reis naar Magdalena Island! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht waar je aan boord gaat van het schip. (meer…)

Dag 1: inschepen in Punta Arenas
Van 13:00 tot 17:00 uur kan je inschepen in de terminal en rond 18:00 uur ga je aan boord met een welkomst-cocktail, aangeboden door de kapitein en zijn bemanning. Meteen daarna vertrekt  het schip met bestemming ‘het einde van de wereld’. Via het Beagle Kanaal, doorkruis je Patagonië en Vuurland. Dit is het begin van een groot avontuur!

 

Dag 2: Ainsworth Baai & wandeling naar pinguïnkolonie op rotseiland Tucker
Bij het vroege licht van de zonsopgang, zal het schip zijn koers vervolgen door de Inham Almirantazgo, tot je bij de Marinelli gletsjer in Baai Ainsworth aankomt. Daar maak je een wandeling door een ongerept Magellanic woud waar je verschillende beverdammen tegenkomt. Op het strand zelf observeer je een kolonie zeeolifanten. Je vervolgt de reis met een bezoek aan Tucker Eiland, waar je vanuit de Zodiac-boten kolonies Magellanes pinguins en aalscholvers zult zien. Omdat de pinguïns op het rotseiland Tucker in september en april emigreren, wordt deze excursie dan verplaatst naar Brookes Baai, waar je van boord gaat voor een wandeling vlakbij de gletsjer.

 

Dag 3: bezoek aan Pia Gletsjer en Beagle Kanaal met de ‘Laan der Gletsjers’
Je steekt nu het grootste deel van het Beagle Kanaal over om het fjord Pia te bereiken waar je vlakbij de gletsjer met dezelfde naam van boord gaat. Daar  maak je een excursie naar een spectaculair uitkijkpunt vanwaar je de bergketen kunt  overzien vanaf het punt waar de gletsjer begint tot aan het punt waar deze de zee bereikt. Na deze onvergetelijke ervaring, vaar je via de noordwestelijke tak van het Beagle Kanaal door de majestueuze “Laan der Gletsjers”, met de gletsjers Spanje, Romanche, Duitsland, Italië, Frankrijk en Holland.

 

Dag 4: bezoek aan Beagle Kanaal en bezoek Kaap Hoorn en Wulaia Baai
De boot navigeert door de Beagle- en Murray Kanalen, waarna je van boord gaat in het Nationaal Park Kaap Hoorn (als de weersomstandigheden het toestaan). Kaap Hoorn is een bijna verticale steile klip van 425 meter hoogte en tevens de plek waar de Atlantische- en Stille Oceaan samenkomen. Deze mythische plaats staat bekend als ‘het einde van de wereld’ en is in juni 2005 door de UNESCO tot ‘Biosfeer-reservaat’ verklaard. De Kaap is in 1616 ontdekt door de Nederlandse handelsexpeditie georganiseerd door Isaac Le Maire, en dankt zijn naam aan het vertrekpunt van de expeditie: de haven van Hoorn.

 

´s Middags ga je van boord in de historische Baai Walaia, eens de grootste indianen nederzetting van het gebied, Deze streek is ook beroemd om zijn enorme geografische schoonheid en uitbundige plantengroei. Je wandelt door een Magellanisch oerbos vol met Lengas, Coigües, Canelas, varens en andere soorten tot je bij een spectaculair uitkijkpunt komt.

 

Dag 5: aankomst in Ushuaia, einde bouwsteen
In de ochtend kom je aan in Ushuaia, de belangrijkste Argentijnse stad in Vuurland, en tevens de meest zuidelijkste stad ter wereld. Je hebt vandaag nog de mogelijkheid om de stad en de nationale parken te bezoeken, natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting voor je regelen in Ushuaia.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider