headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

San Pedro de Atacama: geisers & maanlandschap

San Pedro de Atacama

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Het sfeervolle dorp San Pedro de Atacama is een kleine oase, midden in de Atacama woestijn. Vanuit San Pedro maak je een excursie naar de Moon & Death Valley, vol met hoge zandduinen en natuurlijke zand- en zoutsculpturen. Ook maak je in alle vroegte een excursie naar de beroemde Tatio geiser, een veld met tientallen actieve geisers!


Dag 1: (aankomst in) San Pedro de Atacama, in de middag excursie naar de Moon & Death Valley
Dag 2: San Pedro de Atacama, excursie naar de geisers van El Tatio
Dag 3: einde bouwsteen

Prijs vanaf € 345 vanaf,- p.p. in standaardhotel
Prijs vanaf € 399 vanaf,- p.p. in comforthotel

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, halve dag excursie Moon & Death Valley (internationale groep), hele dag excursie naar de geisers van El Tatio en entreegelden en incl. ontbijt (internationale groep).

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CLM001

Als je kiest voor het standaardhotel in San Pedro, verblijf je in een sfeervol middenklasse hotel met zwembad aan de rand van het gezellige centrum. De kamers zijn redelijk eenvoudig ingericht en hebben verwarming, gratis wi-Fi en een eigen badkamer.

 

Het comforthotel in San Pedro ligt ook aan de rand van het centrum en heeft eveneens een zwembad. De kamers zijn echter wat nieuwer en comfortabeler, en zijn voorzien van onder andere een kluisje, verwarming en eigen badkamer.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Chili.

 

San Pedro de Atacama: een avond in Moon & Death Valley

Prijs € 77,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili excursie Moon Death Valley

Een onvergetelijke excursie naar de wonderen van de natuur: zoutmeren, rotsformaties, vulkanen en de sterrenhemel! Einde van de middag word je opgehaald en ga je op pad. Onderweg zal er vaak worden gestopt om prachtige foto’s te maken. (meer…)

San Pedro de Atacama: opwarmen bij de Tatio geisers

Prijs € 138,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili excursie Tatio geisers

El Tatio ligt op 4300 meter boven de zeespiegel, het hoogste geiserveld ter wereld. Wrijf de slaap uit je ogen, schiet je warme kleren aan en ga zitten in het busje waarmee je naar de Tatio geisers wordt gebracht. Vergeet je muts niet!  Zo vroeg in de ochtend is de beste tijd om hierheen te gaan. (meer…)

Dag 1: (aankomst in) San Pedro, in de middag excursie naar de Moon & Death Valley
Het gezellige dorp San Pedro de Atacamais een kleine oase midden in de Atacama woestijn. Je komt hier aan vanaf het vliegveld van Calama met aansluitende transfer, of per bus vanuit Salta in Argentinië of vanuit de zoutvlaktes in Bolivia. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog dezelfde middag mee met de excursie naar de Moon & Death Valley. Kom je hier te laat voor aan, dan reserveren wij automatisch een extra hotelovernachting zodat je reis kloppend blijft.

 

Vanmiddag maak je een excursie door de Atacama woestijn, onder begeleiding van een gids. Je rijdt naar de indrukwekkende Moon & Death Valley waar de natuur de vreemdste vormen van de rotsen heeft gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. ’s Avonds word je weer naar je hotel gebracht.

 

Dag 2: excursie naar de geisers van El Tatio
Vandaag maak je in alle vroegte (ca. 05.00 uur) een excursie naar de spuitende geisers van El Tatio, de hoogste geisers ter wereld op ruim 4000 meter. Na ongeveer twee uur rijden kom je bij El Tatio. Het gebied vol stoomgaten en geisers in combinatie met de opkomende zon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl je rondwandelt, beginnen de geisers te werken. Geniet van dit indrukwekkende fenomeen! Na het ontbijt kun je rondlopen en, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan, kun je een bad nemen in één van de warme thermale baden (zorg dus dat je badkleding en een handdoek meeneemt).

 

Op de terugweg stopt de bus in het kleine dorpje Machuca waar de bewoners nog in traditionele huizen wonen. Rond 13.00 uur ben je terug in San Pedro, vanmiddag kun je lekker door het dorp slenteren. Of, als het weer het toelaat, kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel!

 

Dag 3: einde bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen ten einde en vervolg je de reis door Chili, reis je per bus naar Salta in Argentinië of vervolg je reis over de zoutvlaktes naar Bolivia. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog een extra dag in San Pedro te blijven. Er heerst een gezellige sfeer in het stadje en je hebt wat meer rust om van deze unieke regio te genieten. Vanuit San Pedro kun je per avontuurlijke zoutmeren expeditie naar Uyuni in Bolivia of pak de bus naar Salta in Argentinië. Natuurlijk kun je ook naar Santiago de Chili reizen. Geef ons je voorkeur door, we houden graag rekening met je wensen en opmerkingen!

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider