headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vanuit San Pedro: Zoutmerenexpeditie naar Bolivia

San Pedro de Acatama – Huayllajara – San Juan – Uyuni

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 275,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Rondreis Argentinië Bolivia Chili

Deze bouwsteen begint met een transfer vanuit San Pedro naar de grens van Bolivia, daarna begint de expeditie: een tocht langs adembenemend mooie plaatsen door één van de meest verlaten en koude gebieden van Bolivia. Je bezoekt de meest prachtige lagunes: Laguna Verde, Laguna Blanca en Laguna Colorado en je dompelt je onder in warmwaterbronnen met uitzicht op de de Licancahur vulkaan. Je reist via de zoutvlakte van Chiguana met werkelijk fantastisch zicht op de actieve Ollagüe Vulkaan, en onderweg naar Uyuni bezoek je ook nog een zouthotel, waar (bijna) alles van zout is gemaakt. Deze bouwsteen begint in San Pedro de Atacama in Chili en eindigt in Uyuni in Bolivia.


Dag 1: transfer naar grens, begin zoutmerenexpeditie
Dag 2: zoutmerenexpeditie per jeeps
Dag 3: zoutmerenexpeditie, in de middag naar Uyuni, einde bouwsteen

Prijs € 275,- p.p.

Inbegrepen: 2 overnachtingen in zeer eenvoudige accommodaties onderweg, maaltijden van lunch op dag 1 tot en met ontbijt op dag 3, vervoer per 4×4 landcruiser (max. 6 tot 7 personen) en lokale Spaanssprekende gids/chauffeur.

 

Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden, entreegeld ca. 22 USD (ter plaatse te betalen) en slaapzak.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CLM009

 

Let op:  Je reist op grote hoogte. Het kan overdag heel erg zonnig zijn, en ’s nachts heel erg koud. Zorg dat je op allebei bent voorbereid! Neem dus goede zonnebrand, een petje en een goede zonnebril mee voor overdag. Voor ’s avonds en ’s nachts raden we extra warme kleding en een goede slaapzak aan. Ook een zaklamp is erg handig in de eenvoudige accommodaties! Als je wilt baden in de warmwaterbronnen moet je ook zwemkleding, slippers en een handdoek bij je hebben op de eerste dag!

De accommodaties tijdens de expeditie zijn primitief! Het zijn eenvoudige ‘shelters’ beheerd door de locals, met geen faciliteiten, gedeelde slaapzalen, geen verwarming of elektriciteit, en geïmproviseerde toiletfaciliteiten zonder warm water. Neem warme kleding en een slaapzak (of dekens/lakenzak) mee! Het is een eenvoudige manier van overnachten, maar de pracht van de omgeving is onvergetelijk!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Chili.

Dag 1: transfer naar grens, begin zoutmerenexpeditie  
De reis begint met een transfer naar Hito Cajones, de grens van Bolivia. Vanaf de grens begint de expeditie: een tocht langs adembenemend mooie plaatsen door een van de meest verlaten en koude gebieden van Bolivia. Je bezoekt vanmiddag een aantal prachtige lagunes: Laguna Verde, Laguna Blanca en de Laguna Colorada. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren in de lagunas! Ook ga je naar de warmwaterbronnen bij Polques, waarvandaan je een prachtig zicht hebt op de Licancahur vulkaan. Vergeet niet om badkleding en een handdoek mee te nemen! Je overnacht in een eenvoudige accommodatie in Huayllajara.

 

Dag 2: zoutmerenexpeditie per jeeps
Na het ontbijt ga je verder op pad door het woestijnachtige landschap: vandaag bezoek je de zeer vaak gefotografeerde ‘Stone Tree’, een inspiratiebron voor Salvador Dalí. Dan reis je, via enkele lagunes, door het poollandschap verder naar de zoutvlakte van Chiguana waar je werkelijk fantastisch zicht hebt op de actieve vulkaan Ollagüe. Je overnacht in of vlakbij het dorpje San Juan.

 

Dag 3: zoutmerenexpeditie, in de middag naar Uyuni, einde bouwsteen
Vandaag breng je eerst een bezoek aan Colchani, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking het zout verwerkt. Vervolgens reis je door naar Isla Incahuasi (‘cactus eiland’), een prachtig eiland middenin het zoutmeer met reusachtige cactussen. Hier ga je lunchen, waarbij je uitzicht hebt over het oneindige witte zoutmeer en de cactussen. In de middag breng je een bezoek aan het zouthotel, waar (bijna) alles van zout is gemaakt. Dan reis je verder over het zoutmeer naar Uyuni, hier eindigt deze bouwsteen!

 

Natuurlijk kunnen we de aansluitende hotelovernachting in Uyuni voor je regelen. Er is verder weinig te beleven, maar je zult blij zijn om weer in een echt bed te slapen en te kunnen douchen. Een enkeling reist meteen door met de nachtbus, vandaar dat de overnachting niet standaard inbegrepen is in deze bouwsteen. Geef ons je voorkeur bij je aanvraag, wij maken van de aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Vanuit Uyuni kun je bijvoorbeeld naar La Paz reizen, of breng een bezoek aan de koloniale steden Potosí & Sucre.

Toevoegen aan Mijn Reis 
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!