headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Chili

Wat is beste reistijd voor Chili? Goede vraag! Chili heeft door haar bijzondere vorm (het is het langste land ter wereld) grote verschillen in klimaat van noord naar zuid! Het hangt er dus vanaf welk gedeelte je wilt bezoeken.

 

Op deze pagina geven we je meer info over de beste reistijd Chili per regio, belangrijk om te weten voor je reis naar Chili! De juiste verwachtingen en goede voorbereidingen zijn belangrijk bij een verre reis. Ook bij enkele van onze Chili bouwstenen vind je informatie over de periodes. Hier ↓ gaat het vooral over het klimaat & de beste reistijd voor Chili!

 

Chili beste reistijd

 

Het klimaat van Chili
Chili is een langgerekt land en kent daardoor grote verschillen in klimaat. Chili heeft vier seizoenen, die precies tegenovergesteld zijn aan onze seizoenen. De zomer duurt van december t/m februari, de herfst van maart t/m mei, de winter van juni t/m augustus en de lente van september t/m november! Lees hier de Chili beste reistijd per regio:

 

Beste reistijd voor Noord-Chili

Chili beste reistijd, Moon ValleyDe beste reistijd voor Noord Chili is voor- en najaar. In het noorden van Chili ligt de Atacamawoestijn, een van de droogste gebieden op aarde. Aan de kust is het eeuwig lente met temperaturen rond 20°C,  hier kun je het hele jaar reizen. Maar landinwaarts & hoger, dus tijdens je bezoek aan het ‘onwerkelijke landschap’ bij San Pedro en de Atacamawoestijn, moet je zeker rekening houden met het seizoen! Hier komen extreme verschillen in temperaturen voor, met een lokale ‘winter’ van januari tot maart (wanneer het in de rest van Chili zomer is). Dit heet de ‘Altiplanic Winter’ en het weer kan hier dan erg wisselvallig zijn. Het kan flink regenen met af en toe zelfs sneeuw! Tijdens de tussen-seizoenen is het weer rustiger, de beste reistijd voor deze regio!

 

Beste reistijd Midden-Chili

Chili beste reistijdHet ‘kleine noorden’ en het midden van Chili (inclusief de hoofdstad Santiago de Chili) hebben aangename Mediterrane’ klimaten, en kunnen het hele jaar worden bezocht. Tijdens de lokale zomer van december tot en met februari loopt de thermometer overdag op naar zo’n 25 tot 30 graden. Een prima temperatuur voor een bezoek aan Valparaiso en Viña del Mar! In de wintermaanden (juni, juli en augustus) is het overdag gemiddeld ongeveer 13 graden en ligt de nachttemperatuur gemiddeld net boven het vriespunt.

 

  

Beste reistijd Zuidelijk Chili en Patagonië

Chili beste reistijdHet zuiden van Chili, waar je waarschijnlijk een bezoek zult brengen aan het mooie Torres del Paine, ligt in de ‘gematigde zone’, met naar het zuiden toe steeds meer regen. De beste reisperiode voor deze regio is van december tot en met maart, de Chileense zomer. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden -het is er dan hoogseizoen: druk & duur- dus in maart, november en december ben je over het algemeen het beste af.

Punta Arenas -vertrekpunt voor een Patagonie Cruise– is een koele regio en heeft gemiddelde zomerse temperaturen van ca. 15 graden, in de winter is de temperatuur vaak net boven het vriespunt. Een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat, maar iets koeler. Bij een bezoek aan Punta Arenas en ook bij een bezoek aan het natuurgebied Torres del Paine N.P. moet je rekening houden met behoorlijk wisselvallig en onvoorspelbaar weer. Zo kun je ’s ochtends vertrekken met een lekker zonnetje en terugkomen in dikke mist of een zware regenbui met krachtige windstoten. Hetzelfde geldt voor Puerto Montt & omgeving: een gematigd zeeklimaat. De ligging tegen het Andesgebergte en de ligging aan zee zorgt af en toe voor een flinke bui.

 

Interesse? Of vragen over de beste reistijd Chili?

Bekijk onze Chili bouwstenen en Chili rondreizen, stuur ons je vragen of vakantieplannen per mail of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je heel graag op weg naar Chili!

 

Waarom OutSight?

√ geen vaste vertrekdata,  je kunt op elk moment vertrekken
geen verplichte excursies, terwijl je liever ter plaatse kijkt hoe je de dag invult
√ met of zonder vlucht, geen probleem als je liever zelf je vlucht regelt!
√ je eigen reis naar wens & op maat!
√ persoonlijk contact & advies

Reisvoorstel aanvragen
close slider