headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Overnachten in Torres del Paine

Refugio’s en Hosteria’s in Torres del Paine

 

Wat zijn Refugio’s en Hosteria’s?

Argentinie-Torres-refugioTijdens de bouwstenen in Torres del Paine boeken we standaard de overnachtingen in een ’Refugio‘. Een Refugio is een eenvoudige accommodatie,  je slaapt meestal met 6 tot 8  personen op een kamer, in stapelbedden, en zijn er gedeelde sanitaire faciliteiten. De lakens en/of dekens zijn inbegrepen, een handdoek neem je zelf mee of huur je ter plaatse. De sfeer is een beetje als in een jeugdherberg: de slaapzalen, de stapelbedden, en de eetzaal met lange tafels. Maar het ook erg gezellig: er komen hier reizigers van alle leeftijden en uit alle landen!

Argentinie-Torres-refugio-kamer

 

We hebben voor deze Refugio’s gekozen omdat de ligging heel centraal is: middenin het park aan het begin van het W-circuit waardoor je op eigen gelegenheid eenvoudig vanuit de Refugio de meest prachtige wandelingen kunt maken! Ook ligt de Refugio vlakbij Hosteria Las Torres, het centrale punt van het park en de opstapplek van de shuttlebus. De Refugio is dus geschikt voor zowel auto- als busreizigers.

 

Torres del Paine – Hosteria Las Torres
Argentinie-Torres-Hosteria Las TorresAls je liever iets meer comfort en eigen faciliteiten zou willen, kun je tegen een toeslag ook verblijven in een Hosteria, dan heb je zoals in een hotel een eigen kamer met douche en toilet. De Hosteria met de meest centrale locatie is Hosteria Las Torres: het grootste hotel van het park en het verzamelpunt voor de shuttlebus.

Argentinie-Torres-Hosteria Las Torres-kamer

 

Het is een comfortabel hotel met veel voorzieningen: een spa, een panorama-restaurant, gezellige bar, wi-fi en prima kamers met verwarming en natuurlijk een eigen badkamer (én ook een flinke toeslag). Het hotel heeft een zeer centrale ligging, middenin het park en dus prima geschikt voor reizigers per auto en per bus, want het is het begin- en eindpunt van de shuttlebus.

 

 

Torres del Paine – Hosteria Pehoe
Chili-Torres - Hosteria PehoeEen ander alternatief voor de Refugio is Hosteria Pehoe. Deze lodge ligt in het park, aan het Lago Pehoe. De ligging is echt prachtig, op een eiland, met vanuit het restaurant uitzicht op de magnifieke ‘Cuernos del Paine’. Het hotel is groot en heeft een restaurant.

Chili-Torres - Hosteria Pehoe, kamers

 

De kamers zijn eenvoudig, maar netjes en met eigen badkamer. De kamers kijken uit op een soort binnenplaats/tuin, je hebt dus geen uitzicht op de bergen vanuit je kamer!

 

Hosteria Pehoe ligt in het park, dus is een gunstige uitvalsbasis voor prachtige wandelingen. Als je met de bus reist, komt er een toeslag bij voor je vertrekdag: de transfer naar het opstappunt van die bus!

 

 

Torres del Paine – Hosteria Lago del Toro

Argentinie-Torres-Hosteria Lago del TorroEen andere mogelijkheid is Hosteria Lago del Toro,  in het Bernardo O’Higgins National Park, aan de Serrano rivier die de grens is van het Torres del Paine National Park.  De ligging is dus wat verder weg uit het Torres-wandelgebied, maar nog steeds erg mooi en prachtig tussen de bergen.  Argentinie-Torres-Hosteria Lago del Torro-kamerHet is een gezellige, kleinschalige, comfortabele en sfeervolle Hosteria met een gezellige eetkamer, overal weids uitzicht en prima kamers met verwarming en eigen badkamer.

 

Deze Hosteria is door haar ligging vooral geschikt als je met de auto reist, of als je per bus hierna doorreist naar Puerto Natales.  Als je met de bus terug wilt reizen naar El Calafate, komt er een flinke toeslag bij voor de transfer naar het opstappunt van die bus.

 

 

 

Hieronder vind je een kaart van Torres del Paine en omgeving.
1= Hosteria Las Torres
2= Hosteria Pehoe
3= Hosteria Lago del Toro
4= Refugio’s Torre Central & Torre Norte
5= Refugio Los Cuernos

 

Heb je nog vragen? Neem dan snel contact op, onze landenspecialisten helpen je graag op weg naar Torres del Paine!

 

Torres Del Paine kaart

Reisvoorstel aanvragen
close slider