headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Andes Avontuur 1: rondreis Argentinië, Bolivia & Chili

Buenos Aires – Salta – Cafayate – Tupiza – Sucre – Potosi – Uyuni – Salar de Uyuni – San Pedro de Atacama – Santiago de Chili

22 dagen, 21 nachten

Prijs vanaf € 1845,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Rondreis Argentinië Bolivia Chili

Tijdens deze rondreis Argentinië Bolivia Chili reis je ruim drie weken door drie verschillende landen, langs de hoogtepunten van de Andes!

 

Vanuit Buenos Aires reis je naar Salta, waar je een excursie maakt naar Cafayate; door de wind- en watererosie zijn hier prachtige vormen in de rode rotsen ontstaan. Na een overnachting in Tupiza (Bolivia) reis je door naar het witte koloniale stadje Sucre. Na hier te hebben rondgewandeld ga je naar Potosi, een stad op ruim 4000 meter hoogte met veel historische gebouwen en een levendig centrum.

 

Dan begint de expeditie over de zoutvlakten waarbij je verschillende lagunes en geisers bezoekt. Hierna ga je de grens over naar San Pedro de Atacama in Chili, je bezoekt de Moon & Death Valley en uiteindelijk kun je genieten van de met sneeuw bedekte toppen van het Andes gebergte vanuit Santiago de Chili.


Dag 1: vertrek Amsterdam

Dag 2: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel                                 

Dag 3 en dag 4: vrije dagen in Buenos Aires

Dag 5: transfer naar vliegveld, (vlucht naar Salta, excl.), transfer naar je hotel

Dag 6: hele dag excursie naar Cafayate, overnachting in Salta

Dag 7: vrije dag in Salta

Dag 8: per openbare bus naar La Quiaca, zelf de grens over en zelf per lokale bus naar Tupiza

Dag 9: per openbare bus naar Sucre

Dag 10 en dag 11: vrije dagen in Sucre

Dag 12: per openbare bus van Sucre naar Potosi

Dag 13: vrije dag in Potosi

Dag 14: per openbare bus van Potosi naar Uyuni

Dag 15: begin expeditie over zoutvlakten met jeeps

Dag 16: bezoek aan verschillende Lagoons, waaronder de Red Lagoon

Dag 17: bezoek geisers & Laguna Verde, in de middag doorreis naar San Pedro de Atacama

Dag 18: excursie naar de Moon & Death Valley, terug naar San Pedro de Atacama

Dag 19: transfer naar Calama, vlucht naar Santiago de Chili, transfer naar je hotel

Dag 20: vrije dag in Santiago de Chili

Dag 21: transfer naar vliegveld, vertrek uit Santiago de Chili

Dag 22: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1845,- p.p.

Inbegrepen: binnenlandse vluchten Buenos Aires – Salta en Calama – Santiago de Chili, 17 hotelovernachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, 2 overnachtingen in zeer eenvoudige accommodatie onderweg tijdens de zoutmeren-expeditie, alle transfers zoals aangegeven in het programma, bustickets, hele dag excursie Cafayate in internationale groep (incl. wijnproeverij),  3-daagse zoutmeren expeditie inclusief alle maaltijden en lokale gids/chauffeur en een halve dag excursie Death Valley & Moon Valley (in internationale groep).

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers van en naar het busstation, lokale bus van La Quiaca naar Tupiza, overige maaltijden, entreegelden Uyuni, fooien, slaapzak, persoonlijke uitgaven en plaatselijk vervoer.

 

Tijdens je rondreis boeken we verschillende soorten middenklasse hotels, je kamer heeft altijd een eigen badkamer, (tenzij anders vermeld bv tijdens de expeditie over de zoutvlakten). We hebben overal zoveel mogelijk gezocht naar sfeervolle en goede accommodaties. Waar nodig, heeft je kamer airco of  juist verwarming.

 

Tijdens de zoutmeren expeditie slaap je onderweg in zeer eenvoudige accommodaties; eenvoudige ‘camps’ met weinig faciliteiten, gedeelde slaapzalen en geïmproviseerde toilet- en douchefaciliteiten zonder warm water.

 

In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een extra bijzonder of comfortabel hotel, wij denken dat veel variatie je reis extra bijzonder maakt.

 

We maken je reis graag helemaal naar wens! Lees daarom zeker ook de algemene informatie over onze hotels in Argentinië , onze hotels in Bolivia en onze hotels in Chili.

 

San Pedro de Atacama-Takha Takha, voorkantBolivia-zoutvlakte, campArgentinie- Buenos Aires - Art Hotel

 

 

 

 

 

 

San Pedro de Atacama: een avond in Moon & Death Valley

Prijs € 77,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili excursie Moon Death Valley

Een onvergetelijke excursie naar de wonderen van de natuur: zoutmeren, rotsformaties, vulkanen en de sterrenhemel! Einde van de middag word je opgehaald en ga je op pad. Onderweg zal er vaak worden gestopt om prachtige foto’s te maken. (meer…)

San Pedro de Atacama: opwarmen bij de Tatio geisers

Prijs € 138,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili excursie Tatio geisers

El Tatio ligt op 4300 meter boven de zeespiegel, het hoogste geiserveld ter wereld. Wrijf de slaap uit je ogen, schiet je warme kleren aan en ga zitten in het busje waarmee je naar de Tatio geisers wordt gebracht. Vergeet je muts niet!  Zo vroeg in de ochtend is de beste tijd om hierheen te gaan. (meer…)

Santiago: op de fiets door Santiago de Chile

Prijs € 87,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Santiago excursie fietsen

Stap in Santiago op de fiets en voel je als een local! De weg slingert door de stad langs de beroemde kleurrijke wijk Barrio Bellavista, over het Plaza de Armas en langs het Bellas Artes museum. Onderweg vertelt de enthousiaste gids je alle ‘ins & outs‘ van de stad. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt voor de eerste 3 nachten. Je kunt deze eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

 

Dag 3 en dag 4: vrije dagen in Buenos Aires
Deze dagen heb je de tijd om (een deel van) Buenos Aires te ontdekken. Deze hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad  waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires!  In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel een van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit! Kijk bij onze excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 5: transfer naar vliegveld, vlucht naar Salta (niet incl.), transfer naar je hotel
Je wordt vandaag naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Salta. Daar aangekomen staat er weer netjes iemand op je te wachten die je naar je hotel brengt. Afhankelijk van de aankomsttijd kan je nog wat van het gezellige centrum van Salta bezoeken.

 

Dag 6: hele dag excursie naar Cafayate
Je maakt een excursie naar Cafayate. Hier bezoek je de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Ook heb je een wijnproeverij in een lokale bodega in Cafayate zodat je de lokale witte wijn van de Torontes druif zelf kunt proeven. ’s Avonds slaap je weer in Salta.

 

Dag 7: vrije dag in Salta
Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Salta is een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerken, winkels en restaurantjes.

 

Dag 8: per openbare bus naar La Quiaca, zelf de grens over en zelf per lokale bus naar Tupiza
Vandaag ga je per openbare bus naar de grens van Bolivia, waar je zelf de grens overloopt. Aan de andere kant van de grens neem je zelf de lokale bus naar je hotel in Tupiza, dit is prima zelf te doen en de rit duurt ca. 1:30 uur. Je overnacht in Tupiza.

 

Dag 9: per openbare bus naar Sucre
Je reist vandaag per openbare bus naar het witte koloniale stadje Sucre. Sucre wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege haar vele witte koloniale gebouwen. De stad heeft een heerlijk klimaat dus je kunt bij aankomst genieten van een lekker drankje in tropische sferen! De rit zal ongeveer uur 11 duren.

 

Dag 10 en dag 11: vrije dagen in Sucre
Je vrije dagen in Sucre kun je goed gebruiken om door de sfeervolle straatjes te slenteren, over markten en pleinen te struinen of één van de musea te bezoeken. Als je op een zondag in Sucre bent, kun je de markt van Tarabuco bezoeken op ca. 1,5 uur van Sucre. Dit is een drukke en levendige markt waar Indianen in traditionele kledij hun waar verkopen. Een leuke manier om kennis te maken de kleurrijke bevolking van Bolivia. Wil je wat meer actie? Kies dan voor het Wildwest avontuur te paard of maak een mooie wandeling naar rotsschilderingen. Kijk bij onze excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 12: per openbare bus van Sucre naar Potosi
Je gaat vandaag per openbare bus van Sucre naar Potosi, een rit van ca. 3:30 uur. Potosi ligt op ruim 4000 meter hoogte en het is een stad met veel historische gebouwen en een levendig centrum. Kom je op tijd aan, dan kun je alvast door de sfeervolle straatjes slenteren en de Boliviaanse cultuur opsnuiven. Doe het rustig aan, want je zult merken dat je je op grote hoogte begeeft.

 

Dag 13: vrije dag in Potosi
Vandaag heb je een vrije dag in Potosi te besteden. Bezoek hier bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van Tarapaya En geniet van het fantastische uitzicht over de stad vanaf het oudste klooster van Bolivia: de Convento de San Francisco. Een bezoek aan de indrukwekkende zilvermijnen is een must tijdens je verblijf in Potosi!

 

Dag 14: per openbare bus van Potosi naar Uyuni
In ca. 6 uur reis je per openbare bus naar Uyuni, een klein stoffig dorp dat de uitvalbasis vormt voor een bezoek aan de zoutvlaktes. Je overnacht in een hotel op slechts een korte wandeling van het centrum en de winkels van Uyuni.

 

Dag 15: begin expeditie over zoutvlakten met jeeps
Vandaag begin je aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. Je bezoekt Colchani, waar het zout verwerkt wordt en Incawasi Island met de reusachtige cactussen. In de middag reis je verder naar San Juan, waar je overnacht.

 

Dag 16: bezoek aan verschillende Lagoons, waaronder de Red Lagoon
Na het ontbijt vervolg je de expeditie en breng je een bezoek aan een vulkaan, een aantal prachtige lagunes en de Sisoli woestijn. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren. Je overnacht in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van de Red Lagoon.

 

Dag 17: bezoek geisers & Laguna Verde, in de middag doorreis naar San Pedro de Atacama
Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst spuiten. Voordat je verder over de zoutvlaktes reist, kun je een bad nemen in de thermale bronnen. Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je foto’s blijft maken! Vervolgens reis je verder naar Hito Cajon waar je overstapt op een andere auto/landcruiser waarmee je verder rijdt naar San Pedro de Atacama in Chili. Dit gezellige dorp is een kleine oase midden in de Atacama woestijn.

 

Dag 18: excursie naar de Moon & Death Valley, terug naar San Pedro de Atacama
Vanuit San Pedro de Atacama maak je een excursie naar de Moon & Death Valley. Hier heeft de natuur de vreemdste vormen van de rotsen gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. ’s Avonds word je weer naar je hotel in San Pedro de Atacama gebracht.

 

Dag 19: transfer naar Calama, vlucht naar Santiago de Chili, transfer naar je hotel
Je wordt vandaag naar de luchthaven van Calama gebracht voor je vlucht naar Santiago de Chili. Hier staat de chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel.

 

Dag 20: vrije dag in Santiago de Chili
Santiago is een bruisende stad  waar je prima de sfeer van Chili kan proeven. Santiago heeft een prachtige ligging, met op de achtergrond de met sneeuw bedekt toppen van het Andes gebergte. Het koloniale centrum, de prachtige parken en de musea wachten erop om bezocht te worden. ’s Avonds flaneren de Chilenen op het Plaza de Armas, altijd een prima gelegenheid om een praatje te maken met de ‘locals’.

 

Dag 21: transfer naar vliegveld, vertrek uit Santiago de Chili
Alweer de laatste dag van deze fascinerende rondreis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 22: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1845,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider