headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Andes Avontuur rondreis 2: Peru, Chili en Bolivia

Lima – Ica – Arequipa – Colca Canyon – Arequipa – Arica – San Pedro de Atacama – Salar de Uyuni – La Paz – Puno – Titicaca meer – Puno – Cusco – Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

28 dagen, 27 nachten

Prijs vanaf € 2519,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Deze rondreis brengt je in 4 weken langs de hoogtepunten van Peru, Chili en Bolivia!

 

Je start in Lima en gaat via Ica en de koloniale stad Arequipa naar de Colca Canyon, waar je een excursie maakt van twee dagen. Dan de grens over en via de badplaats Arica naar San Pedro de Atacama in Chili, waarvandaan je een indrukwekkende excursies maakt naar de geisers en Moon & Death Valley. Hierna reis je door naar de zoutvlaktes van Bolivia voor een 2-daagse expeditie. In La Paz kan je even bijkomen van alle avonturen, voordat je naar het Titicaca meer gaat om bij een lokale familie op Amantani eiland te overnachten.

 

De volgende stop is Cusco om een paar dagen te slenteren door de stad en de omgeving te bekijken. Vanuit Cusco loop je de Inca Trail van twee dagen en bezoek je onder andere de warmwaterbronnen Aguas Calientes en het magische Machu Pichu. Je eindigt deze fantastische rondreis in Cusco, waarvandaan je met een hoop ervaringen terugvliegt naar Amsterdam.


Dag 1: vertrek Amsterdam en aankomst in Lima, transfer naar je hotel

Dag 2: vrije dag in Lima

Dag 3: naar Ica per lokale bus

Dag 4: vrije dag in Ica

Dag 5: per nachtbus naar Arequipa

Dag 6: aankomst Arequipa, vrije dag

Dag 7: vrije dag in Arequipa

Dag 8: vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorp

Dag 9: terugkomst uit Colca Canyon in Arequipa

Dag 10: per bus naar Tacna aan de grens, per lokale bus naar Arica

Dag 11: vrije dag in Arica, per nachtbus naar San Pedro de Atacama

Dag 12: aankomst in San Pedro de Atacama, in de middag excursie naar Moon & Death Valley

Dag 13: ’s morgens excursie naar de geisers van El Tatio, vrije middag in San Pedro de Atacama

Dag 14: transfer naar grens, begin zoutmerenexpeditie

Dag 15: zoutmerenexpeditie per jeeps

Dag 16: zoutmerenexpeditie, in de middag naar Uyuni, vertrek per nachtbus naar La Paz

Dag 17: ’s morgens aankomst in La Paz, vrije dag

Dag 18: vrije dag in La Paz

Dag 19: per lokale bus naar Puno

Dag 20: boottocht Titicaca meer, bezoek Uros eiland en overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland

Dag 21: bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno

Dag 22: per lokale bus naar Cusco

Dag 23 en dag 24: vrije dagen in Cusco

Dag 25: start van de korte Inca Trail, via Wiñaywayna naar Agua Calientes

Dag 26: bezoek Machu Picchu, avondtrein terug naar Cusco

Dag 27: transfer naar het vliegveld, vlucht via Lima naar Amsterdam

Dag 28: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 2519,- p.p.

Inbegrepen: 20 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 3 overnachtingen in de bus, 3-daagse zoutmerenexpeditie inclusief alle maaltijden en 2 overnachtingen in zeer eenvoudige accommodatie onderweg met gedeelde sanitaire faciliteiten, 2-daagse excursie naar Colca Canyon, halve dag excursie Death Valley & Moon Valley (internationale groep), hele dag excursie naar de geisers van El Tatio incl. ontbijt (internationale groep), excursie naar het Titicacameer (met internationaal gezelschap inclusief Engelssprekende gids, maaltijden en overnachting in eenvoudige accommodatie),bij de Inca Trail: trekking met Engelssprekende gids in internationaal gezelschap, entree voor de Inca Trail en Machu Picchu, tickets voor genoemde bus- en trein reizen.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers van en naar het trein- en busstation, entree Colca Canyon, entreegeld Uyuni, slaapzak, entree voor Wayña Picchu, fooien en persoonlijke uitgaven.

Tijdens deze rondreis boeken we verschillende soorten middenklasse hotels, je kamer heeft altijd een eigen badkamer, (tenzij anders vermeld bv tijdens de expeditie over de zoutvlakten). We hebben overal zoveel mogelijk gezocht naar sfeervolle en goede accommodaties. Waar nodig, heeft je kamer airco of  juist verwarming.

 

Tijdens de zoutmerenexpeditie slaap je onderweg in zeer eenvoudige accommodaties: basic hostels met weinig voorzieningen en gedeelde sanitaire faciliteiten, soms slaap je op een slaapzaal.

 

In een aantal steden is het mogelijk om te kiezen voor een extra bijzonder of comfortabel hotel. Wij denken dat variatie je reis extra bijzonder maakt, we maken je rondreis graag helemaal naar wens! Lees daarom zeker ook de algemene informatie over onze hotels in Peru, onze hotels in Bolivia en onze hotels in Chili.

 

San Pedro de Atacama-Takha Takha, tuinBolivia-zoutvlakte, campPeru-Cusco-Apu-Huascaran-Hostal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Pedro de Atacama: een avond in Moon & Death Valley

Prijs € 77,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili excursie Moon Death Valley

Een onvergetelijke excursie naar de wonderen van de natuur: zoutmeren, rotsformaties, vulkanen en de sterrenhemel! Einde van de middag word je opgehaald en ga je op pad. Onderweg zal er vaak worden gestopt om prachtige foto’s te maken. (meer…)

San Pedro de Atacama: opwarmen bij de Tatio geisers

Prijs € 138,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili excursie Tatio geisers

El Tatio ligt op 4300 meter boven de zeespiegel, het hoogste geiserveld ter wereld. Wrijf de slaap uit je ogen, schiet je warme kleren aan en ga zitten in het busje waarmee je naar de Tatio geisers wordt gebracht. Vergeet je muts niet!  Zo vroeg in de ochtend is de beste tijd om hierheen te gaan. (meer…)

Santiago: op de fiets door Santiago de Chile

Prijs € 87,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Santiago excursie fietsen

Stap in Santiago op de fiets en voel je als een local! De weg slingert door de stad langs de beroemde kleurrijke wijk Barrio Bellavista, over het Plaza de Armas en langs het Bellas Artes museum. Onderweg vertelt de enthousiaste gids je alle ‘ins & outs‘ van de stad. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam en aankomst in Lima, transfer naar je hotel

Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Het hotel ligt in de wijk Miraflores, gelegen aan de zee. Miraflores is een levendige, moderne wijk vol met restaurants en winkels.

 

Dag 2: vrije dag in Lima

Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Antropologisch museum (Museo Antropología y Arqueología), het Goudmuseum (Museo de Oro), de Catacomben van de San Francisco-kerk en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in hetcentrum van Lima.

 

Dag 3: naar Ica per lokale bus

Vanuit Lima reis je in ca. 4 uur per bus langs de kust van de Pacific richting het zuiden, naar Ica. Je hotel bij Ica ligt aan de zandduinen & lagune van het nabij gelegen Huacachina.

 

Dag 4: vrije dag in Ica

Vandaag kan je een excursie maken naar de Ballestas eilanden (zie tabblad excursies), een must voor dierenliefhebbers; duizenden zeeleeuwen en vogels hebben hier hun thuisbasis. Een leuke aanvulling op de Ballestas eilanden excursie is een bezoek aan het Paracas National Reserve!

 

Dag 5: vrije dag in Ica, per nachtbus naar Arequipa

Je hebt vandaag bijna de hele dag de tijd lekker uit te rusten voordat je de nachtbus neemt naar Arequipa.

 

Dag 6: aankomst Arequipa

’s Ochtends vroeg kom je aan in Arequipa. De ‘witte stad’ is een rustige, koloniale stad op een hoogte van ca. 2.325 meter. De stad is omringd door vulkanen waarvan de hoogste en meest bekende El Misti heet (5.822 meter).

 

Dag 7: vrije dag in Arequipa

Arequipa staat bekend om haar kloosters & kathedralen. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. Meer dan 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. Het klooster wordt nu nog deels bewoond door nonnen. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca’s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen.  Een interessante tentoonstelling!

 

Dag 8: vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorp

Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De bus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je hopelijk een lama, alpaca en misschien de wat zeldzamere vicuña (ook een soort lama) tegenkomt. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.

 

Het hoogste punt (4820 m.) wordt bereikt op Pata Pampa. Nadat je bij het hotel bent ingecheckt, maak je nog een wandeling naar Coporaque, een traditioneel indianendorp. Als je wilt, kun je deze dag eindigen met een bad in de warmwaterbronnen van La Calera.

 

Dag 9: terugkomst uit Colca Canyon in Arequipa

Vandaag sta je vroeg op om naar de Cruz del Condorte gaan. Dit is dé plek om de condor te spotten die vanuit de diepte van de canyon op de warme luchtstromen langzaam naar boven komt zweven. Je maakt samen met de gids ook een korte wandeling (circa 1 uur) bij de canyon. Op de terugweg naar het hotel bezoek je het traditionele dorpje Pinchollo en het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Daarnaast stop je bij Choquetico, waar je hangende tombes kunt bezichtigen. Uiteindelijk keer je terug naar het hotel en ga je door naar Arequipa, waar je rond 18:00 uur weer terug bent.

 

Dag 10: per bus naar Tacna aan de grens, per lokale bus naar Arica

Je gaat vandaag de grens over! Met de lokale bus rij je in ca. 5 uur van Arequipa naar de grens met Chili. Hier loop je de grens over en in Chili neem je de lokale bus naar Arica. De rit zal ca. 30 minuten duren.

 

Dag 11: vrije dag in Arica, per nachtbus naar San Pedro de Atacama

Je hebt bijna de hele dag om te relaxen in Arica, een gezellige kustplaats aan de Oceaan. Pas ’s avonds ga je met de nachtbus naar San Pedro de Atacama. Deze rit zal ca. 11 uur duren.

 

Dag 12: aankomst in San Pedro de Atacama, in de middag excursie naar Moon & Death Valley

’s Ochtends kom je aan in San Pedro de Atacama. Neem de tijd om rond te kijken en een lekkere kop koffie te drinken op een van de vele terrasjes. In de middag maak je een excursie door de Atacama woestijn, onder begeleiding van een gids. Eerst breng je een bezoek aan de Death Valley met haar spectaculaire vormen en kleuren. Je loopt tussen hoge  zandduinen en fantastische, natuurlijke zand- en zoutsculpturen! Hierna rijd je door naar de indrukwekkende Moon Valley waar de natuur de vreemdste vormen van de rotsen heeft gemaakt.

 

Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. ’s Avonds word je weer naar je hotel gebracht.

 

Dag 13: ’s morgens excursie naar de geisers van El Tatio, vrije middag in San Pedro de Atacama

Vandaag maak je in alle vroegte (ca. 05.00 uur) een excursie naar de spuitende geisers van El Tatio, de hoogste geisers ter wereld op ruim 4000 meter. Na ongeveer twee uur rijden kom je bij El Tatio. Het gebied vol stoomgaten en geisers in combinatie met de opkomende zon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl je rondwandelt, beginnen de geisers te werken. Geniet van dit indrukwekkende fenomeen! Na het ontbijt kun je rondlopen en, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan, kun je een bad nemen in één van de warme thermale baden (zorg dus dat je badkleding en een handdoek meeneemt).

 

Op de terugweg stopt de bus in het kleine dorpje Machuca waar de bewoners nog in traditionele huizen wonen. Rond 13.00 uur ben je terug in San Pedro, vanmiddag kun je lekker door het dorp slenteren. Of, als het weer het toelaat, kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel!

 

Dag 14: transfer naar grens, begin zoutmerenexpeditie

De reis begint met een transfer naar Hito Cajones, de grens van Bolivia. Vanaf de grens begint de expeditie: een tocht langs adembenemend mooie plaatsen door een van de meest verlaten en koude gebieden van Bolivia. Je bezoekt vanmiddag een aantal prachtige lagunes: Laguna Verde, Laguna Blanca en de Laguna Colorada. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren in de lagunas!

 

Ook ga je naar de warmwaterbronnen bij Polques, waarvandaan je een prachtig zicht hebt op de Licancahur vulkaan. Vergeet niet om badkleding en een handdoek mee te nemen! Je overnacht in een eenvoudig hostal in Huayllajara.

 

Dag 15: zoutmerenexpeditie per jeeps

Na het ontbijt ga je verder op pad door het woestijnachtige landschap: vandaag bezoek je de zeer vaak gefotografeerde ‘Stone Tree’, een inspiratiebron voor Salvador Dalí. Dan reis je, via enkele lagunes, door het poollandschap verder naar de zoutvlakte van Chiguana waar je werkelijk fantastisch zicht hebt op de actieve vulkaan Ollagüe. Je overnacht weer in een eenvoudig hostal, nu in het dorpje San Juan.

 

Dag 16: zoutmerenexpeditie, in de middag naar Uyuni, vertrek per nachtbus naar La Paz

Vandaag breng je eerst een bezoek aan Colchani, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking het zout verwerkt. Vervolgens reis je door naar Isla Incahuasi (‘cactus eiland’), een prachtig eiland middenin het zoutmeer met reusachtige cactussen. Hier ga je lunchen, waarbij je uitzicht hebt over het oneindige witte zoutmeer en de cactussen. In de middag breng je een bezoek aan het zouthotel, waar (bijna) alles van zout is gemaakt. Dan reis je verder over het zoutmeer naar Uyuni, waar je de nachtbus neemt naar La Paz.

 

Dag 17: ’s morgens aankomst in La Paz, vrije dag
In de ochtend kom je aan in La Paz. Slenter over de marktjes en maak kennis met de Boliviaanse cultuur! Niets moet, alles mag.

 

Dag 18: vrije dag in La Paz

Bezoek vandaag bijvoorbeeld een van de vele musea en kerken, laat je toekomst voorspellen op de ‘heksenmarkt’, geniet van de dames met bolhoedjes op de bloemenmarkt of ga naar de hoogste skilift ter wereld bij de Chacaltaya berg!

 

Dag 19: per bus van La Paz naar Puno

Vandaag neem je de bus naar Puno, in Peru. Puno ligt op 3.830 meter en is dé uitvalsbasis is voor een tocht over het Titicaca meer.

 

Dag 20: boottocht Titicaca meer, bezoek Uros eiland en overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland

Je bezoekt per boot de Uros eilanden, het Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode. De Quechua-sprekende bewoners zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel. ’s Nachts overnacht je in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie op Amantani eiland.

 

Dag 21: bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno

Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, dat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde handweef- technieken heeft ontwikkeld. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno.

 

Dag 22: van Puno naar Cusco met de bus
Vandaag reis je per bus in ongeveer 6 uur naar de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

 

Dag 23 en dag 24: vrije dagen in Cusco

Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies.

 

Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, neem dan eens een kijkje bij de excursie naar de Heilige Vallei van de Inca’s (kijk hierboven in het tabblad ‘excursies’).

 

Dag 25: start van de korte Inca Trail, via Wiñaywayna naar Agua Calientes

’s Ochtends vroeg, al rond 04.00 uur!, word je opgehaald bij je hotel en reis je per trein naar station Km. 104 op de route van Cusco naar Machu Picchu. Rond 10.00 uur kom je hier aan en dan start de trekking. Als eerste steek je de Willkamayu rivier (Urubamba River) over via een houten kabelbrug. Je bezoekt de bekende en mooie Inca site Chachabamba. Hierna klim je via een pad ongeveer 8 km omhoog (ca. 3 uur wandelen) en bereik je  het archeologische complex Winaywayna op een hoogte van 2.650 meter.

 

Deze fantastische plek is een perfect voorbeeld van de landbouwterrassen die de Inca’s gebruikten. Hierna loop je via een smal pad door nevelwoud naar IntiPunku (Sun Gate), hier heb je geweldig uitzicht over de Machu Picchu. Vervolgens daal je af en pak je de bus naar het dorp Aguas Calientes voor een overnachting. Hier kun je als je wilt even relaxen in de warmwaterbronnen (entree excl.),  wat misschien een goed idee is, aangezien je vandaag ruim 6 uur gelopen hebt!

 

Dag 26: bezoek Machu Picchu, avondtrein terug naar Cusco
Vandaag neem je vroeg een van de eerste bussen omhoog naar Machu Picchu (ca. 25 minuten), waar je een van de eerste bezoekers van die dag zult zijn. De gids zal je een paar uur rondleiden door het enorme complex, waarna je ook nog tijd hebt om zelf wat rond te wandelen. Het is aan te raden om rond 13.00 de bus terug naar Aguas Calientes te nemen zodat je daar nog even kunt lunchen voordat je per trein terug naar Cusco reist. Na aankomst ’s avonds word je afgezet bij je hotel.

 

Dag 27: transfer naar het vliegveld, vlucht via Lima naar Amsterdam

Helaas zit deze rondreis er weer op. Je wordt vandaag naar het vliegveld gebracht voor je vlucht via Lima naar Amsterdam.

 

Dag 28: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 2519,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider