headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Argentinië & Chili rondreis – Hoogtepunten van Patagonië

Buenos Aires – El Calafate – Perito Moreno – El Chalten – El Calafate – Torres del Paine National Park – Puerto Natales – Punta Arenas – Ushuaia – Buenos Aires

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 2225,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Tijdens deze Patagonië rondreis bezoek je de hoogtepunten van deze mooie regio in zuidelijk Argentinië en Chileens Patagonië!

 

Je reist van Buenos Aires naar El Calafate, een klein dorpje aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende gletsjer: Perito Moreno. De volgende stop is El Chalten, een klein dorpje in de bergen dat de uitvalsbasis vormt voor wandelingen en expedities naar de besneeuwde bergtoppen en gletsjers in de prachtige omgeving. Hierna reis je vanuit El Calafate per (excursie)bus naar Torres del Paine National Park in Chili. Zodra je de grens gepasseerd bent, zie je de indrukwekkende granieten torens van het park al omhoog steken.

 

Dan reis je door naar Puerto Natales en vervolgens ga je per bus door naar Punta Arenas. De volgende dag reis je per bus (en ferry) naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van het Zuid Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Ushuaia is de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd. Hierna reis je terug naar Buenos Aires, waar je nog een nacht verblijft voordat deze fantastische rondreis is afgelopen.


Dag 1: vertrek uit Amsterdam
Dag 2: 
aankomst Buenos Aires, transfer naar je hotel
Dag 3: vrije dag in Buenos Aires
Dag 4: 
vrije dag in Buenos Aires
Dag 5: transfer naar vliegveld, (vlucht naar El Calafate), transfer naar je hotel
Dag 6: El Calafate, excursie in internationale groep naar Perito Moreno Gletsjer
Dag 7: per shuttlebus naar El Chalten
Dag 8: vrije dag in El Chalten
Dag 9: per shuttlebus naar El Calafate
Dag 10: per bus naar Torres del Paine National Park (Chili), bezoek park, transfer naar Refugio
Dag 11: vrije dag in Torres del Paine National Park
Dag 12: vrije ochtend, shuttletransfer naar de bus & verder per bus naar Puerto Natales (Chili)
Dag 13: per bus naar Punta Arenas (Chili)
Dag 14: per bus naar Ushuaia (Argentinië)
Dag 15: Ushuaia, excursie naar Tierra del Fuego National Park
Dag 16: Ushuaia, halve dag excursie Beagle Kanaal
Dag 17: transfer naar vliegveld, (vlucht naar Buenos Aires), transfer naar je hotel
Dag 18: transfer naar vliegveld, vertrek uit Buenos Aires
Dag 19: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 2225,- p.p.

Inbegrepen: 2 binnenlandse vluchten (onder voorbehoud van wijzigingen), 14 hotelovernachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, 2 overnachtingen in Torres del Paine in een Refugio, alle transfers zoals aangegeven in het programma, excursie in internationale groep naar Perito Moreno Gletsjer, halve dag excursie naar Tierra del Fuego National Park en een halve dag excursie Lobos Catamaran (Sea Lions)

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing en plaatselijk vervoer

 

Let op: Tijdens de periode december en januari is het hoogseizoen en kunnen toeslagen van toepassing zijn voor de hotels, waardoor de prijs iets hoger wordt.

Tijdens je verblijf in Argentinië en Chili reserveren we verschillende middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer, het ontbijt is inbegrepen. In Torres del Paine boeken we 2 overnachtingen in een ‘Refugio‘, vooral geselecteerd voor de centrale ligging in het park! Het is een eenvoudige accommodatie waarbij je met meerdere personen op een kamer slaapt en er zijn gedeelde sanitaire faciliteiten.

 

De lakens en/of dekens zijn inbegrepen (of soms ter plaatse te huur). Als je liever iets meer comfort en een eigen badkamer zou willen, kun je tegen een toeslag ook verblijven in een hotel of ‘Hosteria‘. Hier heb je een eigen kamer met douche en toilet. Geef ons je wensen door, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Argentinië en onze hotels in Chili.

 

Punta Arenas: pinguins bij Magdalena Island

Prijs € 197,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
excursie Magdalena pinguins

Stap in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers als Sir Francis Drake en Charles Darwin en reis naar Magdalena Island! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht waar je aan boord gaat van het schip. (meer…)

Puerto Natales: dagtrip naar Torres del Paine

Prijs € 199,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili-excursie Torres del paine

Vanuit Puerto Natales kun je een dagtrip naar Torres del Paine National Park maken!  Dit park met ruige rivieren, ijsblauwe watervallen, stille meren en met sneeuw bedekte bergtoppen is een absolute must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een prachtige ervaring!
(meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam
Vandaag vertrek de vlucht uit Amsterdam. Je kunt bij OutSight een los arrangement boeken, het is niet verplicht om je retourvlucht bij OutSight te boeken, je kunt dus zelf je vlucht online of elders boeken. De retourvlucht is daarom niet inbegrepen in onze rondreizen.

 

Dag 2: aankomst Buenos Aires, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel voor de eerste 3 nachten brengt. Je kunt je eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

 

Dag 3 en 4: vrije dagen in Buenos Aires
Deze dagen heb je voldoende tijd om in je eigen tempo Buenos Aires te ontdekken. Deze hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad  waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires!  In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel een van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

 

Dag 5: transfer naar vliegveld, (vlucht naar El Calafate), transfer naar je hotel
Vandaag word je naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht voor je vlucht naar El Calafate. Hier aangekomen staat de chauffeur al klaar om je naar je hotel te brengen. El Calafate is een klein dorpje aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige nationale park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt naar je hotel gebracht en afhankelijk van de tijd die je nog hebt, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken.

 

Dag 6: El Calafate, excursie in internationale groep naar Perito Moreno Gletsjer
Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Je reist in een internationaal gezelschap naar de gletsjer toe, ongeveer 80 kilometer vanaf El Calafate. De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Tijdens deze excursie krijg je goede uitzichten op de indrukwekkende ijsmassa. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen.

 

Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven. Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken, en is dus niet inclusief. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

 

Dag 7: per bus naar El Chalten
Vandaag reis je per bus vanuit El Calafate naar El Chalten, een prachtige route over prima wegen. Je rijdt eerst om het Lago Argentina naar het Lago Viedma waar El Chalten aan ligt, tussen gletsjers en besneeuwde bergtoppen. El Chalten is een klein dorpje in de bergen dat de uitvalsbasis vormt voor prachtige wandelingen en trekkings in de zeer fotogenieke omgeving.

 

Dag 8: vrije dag in El Chalten
Je kunt vandaag bijvoorbeeld de Laguna de los Tres Hike gaan doen of een van de vele andere wandelingen die men hier kan maken. Er zijn lange routes en korte routes, licht en zwaar: vul de dag in ieder geval in zoals jij dat wilt en maak er wat moois van!

 

Dag 9: per bus naar El Calafate
Na je ontbijt ga je per bus dezelfde prachtige weg weer terug naar El Calafate. Je overnacht in het hotel in El Calafate waar je al eerder geslapen hebt.

 

Dag 10: per bus naar Torres del Paine National Park (Chili), bezoek park, transfer naar refugio
Je vertrekt heel vroeg (rond 05.30!) uit El Calafate in een internationale groep per bus naar het indrukwekkende Torres del Paine National Parkin Chili. Het eerste stuk kun je nog even verder slapen, totdat je rond 10.00 uur bij de grens komt, je gaat hier Argentinië uit en Chili in. Bij de grens stap je over op de excursiebus, vanaf hier gaat er een Engelssprekende gids met de groep mee. Vrijwel direct zie je de indrukwekkende granieten torens van het park al omhoog steken. Je rijdt dan al een stuk door het park, rond lunchtijd kom je aan bij Laguna Amarga, de officiële entree waar de fee voor het Nationale Park wordt betaald.

 

De bus gaat verder naar Pudeto, waar je de mogelijkheid hebt om samen met de gids een korte wandeling te maken naar Cuernos del Paine of het Salto Grande uitzichtpunt. Om circa 17.00 uur is de bus weer terug bij Laguna Amarga, vanaf waar je per shuttlebus naar Hosteria Las Torres wordt gebracht, het grootste en meest luxe hotel van het park, dat tevens als centraal verzamelpunt wordt gebruikt. Vanaf hier is het nog slechts een klein stukje lopen naar je Refugio, je verblijf voor de komende twee nachten. Als je liever vanmiddag al op eigen gelegenheid wilt wandelen, kun je ’s middags bij Laguna Amarga uit de excursiebus stappen!

 

Dag 11: vrije dag Torres del Paine National Park
Vandaag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid het park te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt op de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake en Nordenskjold Lake zijn hoogtepunten die je kunt gaan bekijken! De Refugio waar je slaapt is een gezellige maar eenvoudige accommodatie, we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is, en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

 

Dag 12: vrije ochtend, shuttletransfer naar de bus & verder per bus naar Puerto Natales (Chili)
Je hebt vandaag nog een halve dag om in het park door te brengen. Geniet van alles wat je ziet en maak nog wat mooie foto’s! Met een shuttlebus ga je vanaf Hosteria Las Torres naar Laguna Amarga, waar je overstapt op de bus naar Puerto Natales waar je na een paar uur rijden aan het eind van de middag aankomt. Puerto Natales is een klein stadje wat voornamelijk wordt bezocht als uitvalsbasis voor een bezoek aan Torres del Paine. Slenter over het centrale plein en zoek een gezellig restaurantje voor het diner.

 

Dag 13: per bus naar Punta Arenas (Chili)
Per bus rijd je vandaag in ongeveer 5 uur vanuit Puerto Natales naar Punta Arenas. Het is een comfortabele bus met gereserveerde zitplaatsen. Punta Arenas is een wat grotere stad met veel koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Hier staan kraampjes waar onder andere lekkere warme mutsen en fleece-truien worden verkocht! Je kunt een bezoek brengen aan het Magallanes museum waar de ontwikkeling van Punta Arenas als stad wordt beschreven, of maak een wandeling naar de Mirador de Santa Cruz, van waaruit je een mooie uitzicht over de stad hebt.

 

Dag 14: per bus naar Ushuaia (Argentinië)
Vandaag rijd je in ongeveer 12 uur met de bus naar Ushuaia. Het is een lange rit, maar je legt ook een grote afstand af! Je rijdt voornamelijk over de Argentijnse steppe, dus probeer onderweg wat te slapen of lees bijvoorbeeld een boek. Ushuaia is de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd.

 

Dag 15: Ushuaia, excursie naar Tierra del Fuego National Park
Vandaag bezoek je het Tierra del Fuego National Park. Onderweg naar het park maak je eerst een stop bij de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis en waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd. Hier kun je de optionele ‘trein naar het einde van de wereld’ nemen. Vervolgens rijd je verder, het park in. Een wandeling door dit prachtige landschap brengt je langs uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en prachtige baaien en meren.

 

Dag 16: Ushuaia, halve dag excursie Beagle Kanaal
Je wordt per bus naar het Beagle Kanaal gebracht, waar je een catamaran boottocht zult maken en langs kleine eilandjes komt die alleen bewoond worden door vele soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Je vaart langs de Eclaireurs vuurtoren waar een kleine kolonie aalscholvers op de rotsen leeft. Vervolgens nader je Zeeleeuw eiland, waar je deze dieren van dichtbij kunt bewonderen.

 

Dag 17: transfer naar vliegveld, (vlucht naar Buenos Aires), transfer naar je hotel
Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Ushuaia gebracht voor je vlucht naar Buenos Aires. Je wordt opgewacht door de chauffeur die je naar het hotel brengt, waar je al eerder geslapen hebt. De rest van de dag heb je de tijd om de plaatsen te bezoeken waar je eerder geen tijd voor had of de excursies te maken waar je de eerste dagen geen tijd voor had. Natuurlijk kun je er ook gewoon een relaxte laatste dag van maken met een Argentijns wijntje op een terras.

 

Dag 18: transfer naar vliegveld, vertrek uit Buenos Aires, einde rondreis.
Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht voor je terugvlucht. Dit is het einde van deze fantastische rondreis.

 

Dag 19: aankomst vlucht in Amsterdam

Prijs vanaf € 2225,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider